Mormântul lui Aristotel

ARISTOTELHS5

„După 20 de ani de săpături arheologice, Kostas Sismanidis și echipa sa de arheologii au descoperit mormântul lui Aristotel din Grecia, cripta veche de 2.400 de ani fiind localizată chiar în oraşul naşterii filosofului grec, Stagira, în apropiere de agora, piaţa publică a străvechiului oraş şi nu în Chalkis, cum se credea până acum. Arheologii sunt de părere că rămăşiţele sale au fost mutate în locul în care s-a născut. Cu ocazia Congresului Mondial Aristotel 2.400 de ani, arheologii au catalogat descoperirea drept cea mai importantă din ultimii ani, potrivit Greek Reporter. Mormântul are un dom enorm de zece metri şi pardoseală de marmură datată din perioada elenistică. Acesta are o panoramă de 360 de grade şi este plasat într-o zonă uşor accesibilă pentru publicul vizitator care dorea să aducă un omagiu marelui filosof. Construcția mormântului a fost una lucrată în grabă şi materiale de înaltă calitate au fost adăugate în vârful domului la o dată ulterioară. În mormânt, care a fost distrus de bizantini, excavatoarele au dat peste obiecte de ceramică de la atelierele imperiale şi 50 de monede datate din timpul lui Alexandru cel Mare. Un culoar îi conducea către intrarea în mormânt pe cei care doreau să aducă un omagiu filosofului grec”.

Ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης

Aristotle’s 2,400-Year-Old Tomb Found at Stagira [Photos]

Advertisements
This entry was posted in Evenimente and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Mormântul lui Aristotel

 1. Mari says:

  Interesant articol.
  Merci!
  Numai bine dvs!
  Mari

  Liked by 1 person

 2. Mari says:

  Incantata de cunostinta Irene,
  Eu sunt Mari!
  Pe curand!

  Like

 3. Iosiif says:

  Toti filosofii antichitatii au contribuit enorm la dezvoltarea culturii si civilizatiei,însa Aristotel a revolutionat,dezvoltat,filosofia raportându-o la materie,la ‘fizicalitatea’ lumii,iar mai târziu,Andronicus din Rhodos a denumit-o metafizica. Aristotel nu a fost singurul gânditor care a tratat subiectele metafizice. Acestea au fost dezbatute anterior lui de catre Heraclit si mai cu seama de catre Platon. Iata cum unii oameni,prin activitatea lor devin ‘nemuritori’,pastrati în memoria umanitatii,numele lor strabatând spatiul si timpul,transmitând din generatie în generatie,gândirea lor profunda,inteligenta,de care se folosesc “elitele” politico-religioase mondiale pentru a asupri masele largi îndobitocite de cei ce au pus mâna pe “cheile ¨mparatiei “…

  Like

 4. pathtomysoul says:

  Dacă ar fi să-i știm cu toții, nu numai cei învățați, pe câțiva dintre nemuritorii lumii și opera lor toată, plus interconexiunile, și apoi interpretarea proprie, după o viziune personală, benefică și progresistă, lumea asta s-ar înălța mult. Furtul cheilor ar mai fi atunci? Și dacă da, cum crezi?

  Like

  • Iosif says:

   E mult de discutat în acest context,iar acest sistem al ‘raului universal’,”omul faradelegii”,este ascuns,”tainic” în Cuvântul Scripturilor,si este descoperit (revelat) doar celor “alesi” care (înca) nu sunt perceputi de masele largi,fiind ignorati,marginalizati,desconsiderati,uneori maltratati,judecati,condamnati si chiar ucisi,pentru ca Cel Ce Este,Creatorul,Atotputernicul Dumnezeu,are o matematica diferita de cea a oamenilor,iar calculele si operatiile dimensiunii LUI,sunt de o acuitate si precizie ce nu poate fi patrunsa de perceptia limitata a entitatii terestre limitate,numit om.
   Perceptia noastra tridimensionala este ce-a mai joasa perceptie constienta a EXISTENTEI,iar pentru a atinge ‘nivele mai elevate’,e nevoie de mult efort si sacruficii,de cautari si cercetari,de cunoasterea SINE-lui,prin prisma Cuvântului lui Dumnezeu,unde este ascunsa ‘CHEIA’ evolutiei constiintei spre perceptia înalta a *IUBIRII ETERNE*

   Liked by 1 person

 5. Iosif says:

  Cu mult drag,’Pathy’! Sa ai un weekend de vis,binecuvântat de IUBIRE !

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s