Libertango

Câtă risipă ar fi!…După ce ai avut în secret speranța necurmată că va veni aici, că gândurile tale își vor găsi ecoul, să-i trimiți puhoi de mustrări și rugi, să vină totuși, și fatalitate, tu să-l alungi! Adică visul tău să coboare de pe portativ lângă tine, iar tu, din scrupulozitate, din încremenire, lipsă de răbdare, chiar comoditate sau alte cele, să nu reacționezi, ca și când nu ar exista!…

Poți pleca fără să-l dansezi un libertango? Nu, asta chiar nu!

Libertango este unul dintre cele mai cunoscute tangouri ale muzicianului argentinian Astor Piazzolla, care a revoluționat tangoul tradițional, dându-i un vestmânt nou.

Te invit la dans așadar, în acordurile melodiei cântate de Gracie Jones (ce apare în coloana sonoră a filmului Frantic, cu Harrison Ford), un remake disco, după original:

Preferi varianta interpretatå de Filarmonica din Moscova?

Sau interpretarea chitaristului Milos Karaglic:

Poate îți surâde cel mai mult originalul?

Până te hotărăști, nu ai vrea să dansăm încă un tangou?

Advertisements
This entry was posted in Muzică and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

21 Responses to Libertango

 1. iosif, says:

  Wow !

  Like

 2. iosif, says:

  Nu în mod special tangoul,ci expresia miscarii personajelor…

  Like

  • pathtomysoul says:

   Dar expresia miscarii dansatorilor nu este data de inaltimea dansului la figurat? De forta exprimarii a ceea ce simt dansatorii si a emotiilor lor, de trairea lor?

   Like

   • iosif, says:

    Tu stii bine,ca metodele de comunicare între speciile vii ce apartin biosferei terestre sunt multiple,si difera de la o specie la alta.
    Comunicarea omului rational se realizeaza limitat, prin cele cinci simturi mostenite genetic:vizual,audutiv,olfactiv,palpabil,gustativ.
    Complexitatea existentei entitatii numita om,(aceasta forma rational-sentimentala enigmatica,paradoxala),acest microunivers inteligent,capabil de a creea lucruri minunate,într-o continua evolutie,în cautarea “pietrei filozofale”,a trecerii pragului atât de limitat al vietii,în cautarea “elixirului” eternitatii ,a “tineretii fara batrânete si a vietii fara de moarte.”
    Personal,citind ,basmele lui Petre Ispirescu,în copilarie,ma transpuneam în personajul pozitiv,si traiam efectiv aventura trecând efectiv cu toate simturile în universul imaginar al lecturii,scufundat parca într-o dimensiune noua,mai reala decât realitatea ânsasi.
    Azi parca retraiesc aceleasi momente si stari ,însa nu mai sunt copil,ci adult rational cu experienta de zeci de ani de suferinte extreme presarate cu mici bucurii^,însa aceste momente îmi sunt revelate nu de P.Ispirescu,ci de Cel Ce Este Adevar,Cale,Viatza.
    ***CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU***
    EL mi-a oferit IUBIREA autentica ,ma copleseste zilnic cu Ea,de aceea sunt determinat sa o ofer tuturor celor ce o accepta .
    Ti-o ofer tie ,draga Lu’,si oricui o accepta,fara a astepta nimic în schimb,iar aceasta într-o libertate totala,libertate oferita de CUNOASTEREA ADEVARULUI ABSOLUT al existentei,al sensului vietii…

    Like

    • pathtomysoul says:

     Foarte bine, Iosif, multumesc! Dar de ce ii scrii lui Lu aici?

     Like

     • iosif, says:

      Deoarece …”pathtomysoul”,”Lucillette”,sau oricare pseudonim (masca) sub care se ascunde o entitate rational-sentimentala ,în cautarea cunoasterii autenticei iubirii neconditionate,va obtine toata iubirea ce mi s-a dat mostenire de la Tatal,si pe care o ofer din toata inima,celor ce o cer,indiferent de identitatea de dincolo de pseudonim. Lu’ stie,ma cunoaste,are posibilitatea de a sta, face à face cu mine (daca doreste,si daca este atât de curajoasa precum lasa sa se înteleaga din aricolele e)i, ea si înca o “femeie”…

      Like

      • lucillette says:

       Eu nu sunt o persoană laşă, cum pare că spune comentariul de mai sus. Am conştiinţa şi curajul proprie-mi persoane şi indiferent cum ar fi ea, mi-o asum. La fel şi cuvintele.
       Pentru ce aş avea nevoie însă să stau faţă în faţă cu cineva pt a-mi fi transmisă iubirea autentică necondiţionată? Nu se realizează aceasta ca şi până acum prin transmiteri de la emiţător la receptor prin frecvenţa dintre entităţi raţional-sentimentale?

       Like

       • iosif, says:

        Posibil .

        Like

       • Nemo says:

        Lucia, permite-mi opinia că eşti departe de ceea ce s-ar putea numi o persoană “asumată”. Pentru că cineva care-şi asumă integral propriile sale fapte, sentimente, gânduri şi înclinații, n-ar avea motive de a cenzura sistematic vorbele bazate pe experiență ale altora. Dacă erai posesoarea unei conştiințe pure sau împăcate, nu m-ai fi obligat să public pe blogul lui Ragnar (la “Stavroghin” şi “Lămurire”) evocările nevredniciei iubitului tău castanman/parsifal/Assabis, întru prevenirea celor pe care le-ar putea viza în viitor farmecele lui şerpeşti.
        După ultimul comentariu ce ți-l lăsasem pe blog (pe 15 iunie, la “pentru viața viitoare…”), din care ai publicat mai mult decât obişnuiai, dar nu fără a exclude totuşi un segment neconvenabil, nu mai intenționam să te plictisesc zadarnic prin cuvintele-mi. Însă, cum nu mă simt deocamdată capabilă de iubirea atotîndurătoare, necondiționată şi totală a prea des revoltătoarei specii umane, atunci când văd şerpi îmbrăcând ingenuu şi recurent pene de turturică imaculată, nu pot să nu-i taxez ca atare. Am fost tentată să-ți răspund în locul lui Iosif încă de la comentariul tău de la postarea-ți cu piesa Larei Fabian, în care întrebi, mimând o neştiință/inocență demnă de vreo adolescentă candidă: “Dar de ce crezi ca cineva care nu scrie si nu vorbeste toata ziua despre cele ce spui, nu ar crede la fel? De ce crezi ca blogosfera are nevoie de lumina? Ai vazut undeva ceva ce sa aminteasca despre fapte necuviincioase, reprobabile, ce necesită îndreptarea cuiva?”, dar nu am făcut-o. Ți-aş fi zis că ar fi putut afla despre asemenea fapte chiar şi de pe blogu-ți, dacă nu-mi făceai pierdute comentariile. Sau consideri că ceea ce face (iar şi iar şi iar) Assabis/castanman cu “wordpressistele” este conform spiritului creştin? Iar tu, draga mea, dacă-l iubeşti cu adevărat pe castanmanul cu multe pseudonime (ce-o ascunde cu atâta asiduitate în dosul lor?), de ce nu ți-l asumi drept obiect al iubirii, cu toate scăderile lui? De ce nu vrei să ştie lumea către cine ți se îndreaptă poemele amoroase ale lunilor din urmă? Oi avea motive să-ți fie ruşine? Sper că nu.

        Liked by 1 person

        • pathtomysoul says:

         Vad ca potopul de afara il induce si pe cel interior. Ce legatura are cu postarea mea, nu vad!?

         Liked by 1 person

         • Nemo says:

          Nu potop, doar picături persistente. Postarea e interesantă (deşi am senzația că nu-s persoana cea mai potrivită pentru a o dezbate), iar muzica este irezistibilă. Comentariul meu avea de-a face doar cu afirmațiile Luciei, într-adevăr. Te rog să-mi scuzi intruziunea şi-ți mulțumesc pentru absența cenzurii.

          Like

        • lucillette says:

         Mulţumesc pt opinia-ţi la adresa mea. Ţi-o închipui pertinentă?
         Relaxeaza-te, zău! Vrei să fii tu Dzeu? Fii! Dar şi El arată Calea şi se retrage. Fiindcă există liberul arbitru. Înţelege şi tu asta.

         Cu cine, ce, despre cine, despre ce, pentru cine, pentru ce, cum şi în ce fel vorbesc, gândesc, simt eu, mă priveşte personal. Valabil (pt. mine) şi cu restul omenirii. Nu trebuie să se introducă nimeni, fără a exista o solicitare explicită în sensul ăsta. Ţi-ai pus vreodată întrebarea dacă ştii cu adevărat ce spun cei din jurul tău, astfel încât să poţi să intervii sau măcar să îti faci o impresie definitivă?

         Viaţa este o chestiune personală. Pt fiecare. Pricepe!

         Like

         • pathtomysoul says:

          Din cauza setarilor, comentariile apar plasate aiurea de tot si-mi cer scuze pentru asta. Numai cand o sa remediez asta, voi vedea si cum voi gestiona moderarea.

          Like

 3. lucillette says:

  Se întâmplă şi ca visul să existe şi tu să rămâi încremenit. Cred, totuşi că de s-ar auzi astfel de acorduri în fundal, ai şti doar să înalţi rugi. De împlinire.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s