Sufletul Deliriei: tu și fără flori ești ușor de iubit

Delia Matache este o cântăreață de succes în plină ascensiune. Talentată. Și vulpiță (bravo, Delia!). Talentul ei este secondat de muncă susținută, de program strict, sever. Recunosc, numai ultimele melodii și-au găsit ecoul în mine. Cert este că ultimul hit Ce are ea si nu am eu îmi place la fel ca cele de anul trecut. Ador și videoclipul, un spectacol pe cinste, dar mai ales o ador pe Ea, ce mai, e senzațională! Delia e sufletul spectacolului! Flashurile de lumină, proiecția delirului de primăvară cu flori și fluturi, îndeosebi vocea ei superbă, plină și gravă, decorurile inundate de lumina versatilă, viu colorată, remarcabilă, plus dansatorii, la fel machiajul ei artistic ce ii scoate în evidență frumusețea de zeiță ridicată pe soclu și la propriu și la figurat, totul face ca întregul recital să fie perfect. Se poate vedea și după reacția spectatorilor din sală, reacție altfel extrem de expresivă. Mesajul prim al textului începe cu întrebarea „ce are ea si nu am eu”, un leitmotiv redimensionat prin versurile: „sper că ești fericit”, „vreau sa fii doar iubit!”ș. a. Autenticitatea, nota ei personală se face simțită și aici, artista lungind o notă și preschimbând-o pe ea in el (Când te strânge în brațe cum poate eeaa…lll ș. a). Dacă nu mă credeți, haideți să o mai ascultăm încă o dată.
Ei, ce spuneți, voi ce simțiti când o ascultați?

 

Advertisements
This entry was posted in Muzică. Bookmark the permalink.

18 Responses to Sufletul Deliriei: tu și fără flori ești ușor de iubit

 1. lucillette says:

  Emoţie pură. Sensibilitate. Iubire adevărată.

  Like

 2. iosif, says:

  Texte create de ratiune,ce pot provoca la nivel mental,efecte de moment “virtuale”.Cuvinte efemere,lipsite de puterea autentica a …trairii practice,REALE.:)

  Like

 3. iosif, says:

  Cel mai întelept si bogat împarat al Israelului,a fost “corupt” de iubirile gresite…

  Like

  • pathtomysoul says:

   Iti multumesc. Iosif, ce inseamna iubiri gresite: sa iubesti pe cineva de credinta diferita sau sa iubesti pe cineva mai presus de orice lege omeneasca? Sau alta varianta…care, in opinia ta?

   Like

   • iosif, says:

    Orice iubire declansata de perceptia rational-sentimentala care depaseste în intensitate iubirea de Dumnezeul Unic,(DRAGOSTE ABSOLUTA) care/prin care percepem existenta…

    Like

    • pathtomysoul says:

     Iosif, am mai aprobat mesajul tau inca o data si vad ca tot nu apare pe pagina, desi a trecut ceva timp. Mai asteptam , poate-poate.

     Like

    • pathtomysoul says:

     Stiu ce vrei sa spui, asa credeam si eu. Da’ nu vorbim de acea iubire pentru care iti dai viata? Cum iubire gresita? Iubirea nu este virtute? Nu-i toata iubirea de la Dumnezeu?

     Like

     • iosif, says:

      Da,iubirea este generata doar de Dumnezeu,însa confuzia provocata de amagitorul,înselatorul,mincinosul,siretul “sarpe”,falsificatorul iubirii autentice,denaturata de aparente sentimentale mai puternice decât ratiunea,a produs înca din “Eden” un “somn al ratiunii”dominat de sentimente incontrolabile,mortale…

      Like

      • pathtomysoul says:

       Iosif, am asteptat cu nerabdare sa imi raspunzi. Pentru ca, sa ma ierte Bunul Dumnezeu, nu imi explic cum se impaca iubirea autentica, de pilda cu ce spune credinta ortodoxa. Imi poti raspunde, te rog?! Si inca o data, iti multumesc pentru faptul că mi-ai scris.

       Like

      • iosif, says:

       Iubirea autentica nu este descoperita religiilor de nici un fel . Credinta adevarata este o iubire de foc,ce mistuie fiinta,materia producând temperaturi din ce în ce mai ridicate,ce vor radia spre exteriorul fiintei ce o emite atingând alte fiinte receptoare,largind aria si provocând un efect asemanator fisiunii nucleare (reactie în lant),care va mistui printr-o ardere completa a materiei fiintei generatoare a iubirii autentice sacrificatoare, neconditionate ,empatice,altruiste,înaltatoare,metamorfozatoare a materiri în scânteie zburatoare,stea calatoare,mai mica sau mai mare,calatoare spatio-temporala infinita,ciclica,pe bolta cerului nemarginit…

       Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s